اختتامیه نمایشگاه آثار صنایع‌دستی «داستان دَستان ۲» قم برگزار شد

آیین اختتامیه دومین رویداد نمایشگاه آثار صنایع‌دستی استان قم با عنوان «داستان دَستان ۲»، در خانه تاریخی زند با حضور جمعی از پیشکسوتان، هنرمندان و فعالان صنایع‌دستی این استان، شامگاه شنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۳ برگزار شد.

به‌گزارش میراث‌آریا، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم با تبریک عید سعید قربان در این مراسم اظهار کرد: ان‌شاءالله خانه‌های تاریخی استان به مراکز فعالیت هنرمندان رشته‌های گوناگون تبدیل شود.

علیرضا ارجمندی؛ با تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری این نمایشگاه بیان کرد: هنرمندان آثار خود را به گونه‌ای آفرینش می‌کنند که موجب جذب مخاطبان به این آثار هنری می‌شوند و این از ویژگی‌های هنر است.

او با اشاره به بازدید از چند کارگاه صنایع‌دستی به مناسبت هفته صنایع‌دستی گفت: نیاز است که هنرمندان ما، پاتوق هنری و تریبون داشته باشند و به آنان توجه شود و فضاهای مناسب برای تولید و فعالیت هنری آن‌ها فراهم شود.     

او با بیان این که هر اثر هنری پیام خاص خود را دارد، افزود: آثار هنری می‌توانند قلب انسان‌ها را متوجه معنویت نمایند و نیز انسانیت و فرهنگ پیشینیان را به نسل جدید منتقل کنند که این نیاز امروز جامعه است.

ارجمندی خطاب به هنرمندان بیان کرد: برگزاری چنین نمایشگاه‌ها و پاتوق‌های هنری را قدر بدانید؛ چرا که این برنامه‌ها زمینه‌ساز ارتباط، گفت‌وگو و تبادل نظر و تجربه بین هنرمندان است و باید از این فرصت‌ها به بهترین شکل بهره برد.

او با اشاره به این که ارتباطات زمینه بازاریابی برای فروش تولیدات را فراهم می‌سازد، تأکید کرد: یکی از نیازهای مهم هنرمندان ایجاد بازارهای فروش است، اگر بازار فروش باشد، محصولات هنری فروخته می‌شود و این مسأله در اشتغالزایی و رونق اقتصادی صنایع‌دستی نقش مؤثری دارد. 

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم؛ با بیان این که هنرمندان صنایع‌دستی باید مطالبه‌گر باشند، گفت: این اداره‌کل در تلاش است که تریبون هنرمندان فعال صنایع‌دستی قم باشد.

ارجمندی با بیان این که در حال حاضر برخی از هنرمندان قم محصولات خود را به کشورهای مختلف صادر می‌کنند، خاطرنشان کرد: این اداره‌کل در ایجاد بسترهای لازم برای صادرات محصولات هنرمندان صنایع‌دستی آمادگی لازم را دارد.  

او بر انتقال و آموزش رشته‌های مختلف هنری و صنایع‌دستی به نسل جدید تأکید و بیان کرد: با کم‌ترین سرمایه می‌توانیم، یک اشتغال پایدار، فرهنگی، هویت‌بخش، نشاط‌آور و سبز را در این بخش ایجاد کنیم و همچنین ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشد.

او خاطرنشان کرد: بسیاری از گردشگران خارجی دنبال زندگی‌های سنتی هستند و آمادگی خرید محصولات صنایع‌دستی را دارند؛ از این‌رو باید محصولات صنایع‌دستی خود را در رشته‌های گوناگون به خوبی به این گردشگران معرفی و عرضه کنیم.

ارجمندی با اشاره به این که در بعضی از روزهای سال مراکز اقامتی استان به طور کامل پُر می‌شوند، گفت: استان قم بدون تبلیغات سالانه حدود ۲۰ میلیون زائر و نیز گردشگر خارجی دارد که باید از حضور این تعداد زائر و گردشگر در طول سال، با ایجاد یک مکان مناسب، برای نمایش صنایع‌دستی استان استفاده کنیم.

او با تأکید بر این که جهان امروز، «جهان جمعی» است، اظهار کرد: لازم است که با فعالان عرصه صنایع‌دستی ارتباط و نیز بسته‌بندی مناسب، بازارشناسی و مخاطب‌شناسی داشته باشیم و انجمن‌های مرتبط با صنایع‌دستی بهترین ظرفیت در این زمینه هستند؛ لذا باید همه ما در تقویت و فعال شدن این انجمن‌ها بکوشیم.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم ادامه داد: امروزه باید به صورت علمی وارد بازار فروش شویم؛ چرا که دوران بازارهایِ فروش سنتی پایان یافته است.

ارجمندی اعلام کرد: این اداره‌کل برای واگذاری زمین به فعالان بخش صنایع‌دستی و ارائه تسهیلات آمادگی لازم را دارد.

او همچنین با اشاره به ساماندهی بازار کهنه و نیز ساماندهی میدان کهنه و سرای ملا حسین در ادامه آن توسط این اداره‌کل با همکاری شهرداری قم گفت: این منطقه یک مسیر گردشگری خواهد شد و می‌تواند مرکزی برای عرضه و فروش محصولات رشته‌های گوناگون صنایع‌دستی تبدیل شود.

 مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان قم همچنین بر تداوم و برگزاری مستمری چنین نمایشگاه‌هایی تأکید کرد.

انتهای پیام/

کد خبر 1403032801567
دبیر مهدی نورعلی

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha